Het project

De ziekte van Krabbe overkwam Felix en ons, zijn ouders. En dat is zoveel meer dan oneerlijk. We hebben ons gewapend met het besef dat je het beste moet maken van wat je in handen hebt.

Wij werden gesteund door de meest bijzondere organisaties en hun zorgverleners. Ze gaven ons zuurstof. Ze zorgden voor ons. Ze gunden ons rust. En vooral: ze gingen tot het uiterste voor ons. En verder.

Door elk jaar samen te fietsen willen we in naam van Felix een verschil blijven betekenen voor zijn lotgenootjes en de organisaties die hen bijstaan. De werking van onze vzw is tweedelig:

  1. We gaan voor structurele impact voor zorgteams en mantelzorgers die palliatieve en ernstig zieke kindjes bijstaan. We gebruiken onze middelen voor een actieve lobby bij het beleid door onder meer onderzoek te stimuleren en samenwerking met actoren in het veld.

  2. We kiezen elk jaar ook een specifiek project om rechtstreeks te ondersteunen met de Grote Prijs Felix500.

2021 - Kites, het zorgteam van het kinderziekenhuis UZ Leuven

Kites, het zorgteam van het kinderziekenhuis UZ Leuven De opbrengst van de editie 2021 gaat naar de werking van KITES, verbonden aan de afdeling Kinderoncologie van het UZ Leuven. Deze gespecialiseerde teams ondersteunen de kinderen, hun gezin en hulpverleners die thuis in de zorg zijn betrokken met advies en zorg op maat.

Leer KITES kennen.

Onze organisatie

Felix500 is enkel mogelijk dankzij de steun en inzet van een groep bijzondere vrienden, sponsors en vrijwilligers. Bijzondere dank aan Bram, Wouter, Aagje, Droom, Mathieu en ‘de raad van bestuur’ voor hun belangeloze inzet.